Θέματα

 

Χειρουργός Οδοντίατρος - Διδάκτωρ Α.Π.Θ. | Σιαραμπή Ελένη στη Θεσσαλονίκη - Τούμπα

 
Λεύκανση Δοντιών
 
Η βελτίωση της απόχρωσης και της φωτεινότητας των δοντιών μας συμβάλλει ιδιαίτερα στην εμφάνιση του χαμόγελού μας. Οι τεχνικές βελτίωσης καθορίζονται από το είδος των χρωστικών που πρέπει να απομακρυνθούν.
Αφαίρεση επιφανειακών χρωστικών. Υπάρχουν οι επιφανειακές χρωστικές, οι οποίες προέρχονται συνήθως από τις τροφές, την κατανάλωση καφέ ή τσαγιού, από το κάπνισμα, ή από την πλημμελή στοματική υγιεινή.

Αυτές απομακρύνονται εύκολα με την διαδικασία της στίλβωσης. Μετά από την απομάκρυνση της πέτρας, χρησιμοποιείται μία ειδική πάστα και περιστρεφόμενο βουρτσάκι επιτυγχάνοντας εύκολα, σε μία συνεδρία, την πλήρη απομάκρυνση των επιφανειακών χρωστικών.

Λεύκανση στο ιατρείο
Μπορεί να γίνει στο ιατρείο, ακόμη και σε μία συνεδρία, που διαρκεί περίπου μία ώρα. Αν το αρχικό χρώμα των δοντιών είναι πολύ σκούρο, επαναλαμβάνεται ακόμη μία ή δύο φορές, σε διάστημα λίγων ημερών.

Λεύκανση στο σπίτι
Υπάρχει επίσης η δυνατότητα λεύκανσης στο σπίτι, χρησιμοποιώντας ειδικά εξατομικευμένα ναρθηκάκια, και ένα ζελέ που περιέχει ενώσεις του υπεροξειδίου του καρβαμιδίου ή του υδρογόνου (κάτι σαν το οξυζενέ).

Αυτή η μέθοδος εφαρμόζεται από μία έως τέσσερεις ώρες, κατά τη διάρκεια της ημέρας ή στον ύπνο, για 7- 15 μέρες. Το λευκαντικό ζελέ οξυδώνει και απομακρύνει τις χρωστικές, χωρίς να επηρεάζει το δόντι.

 
 
 
Περιοδοντίτιδα
 
Ουλίτιδα
 
Εμφυτεύματα
 
Αισθητική Οδοντιατρική
 
Bonding (Όψεις Ρητίνης)
 
Προσθετική
 
Όψεις Πορσελάνης (Porcelain Laminate Veneers)